Tips om hotell

Att tänka på när du väljer hostel och hotel

Inför en utlandsresa är det mycket man ska ha koll på- vaccinationer, packning, väder, pengar, aktiviteter, uppläggning av ledigheten- som om det inte vore nog är kvaliteten på ditt boende A och O för att skapa den perfekta semesterupplevelsen. Låt oss därför ge er en inblick i hur man hittar de bästa hotellen och hostelen och får en så optimal hotellvistelse som möjligt.

För det första, var aldrig rädd för att kontakta hotellet i förväg om du har några särskilda frågor eller behov (till exempel om de har barnsängar eller tillåter husdjur). Det är nämligen inte alltid det framgår på deras egen hemsida. Det kan kännas lättast att ringa, men det är stor risk att man ringer vid ett tillfälle då många checkar in eller och ut, vilket kan leda till förhastade svar från den stressade receptionisten. Om du känner att du har en så pass enkel förfrågan att ett telefonsamtal är att föredra, undvik att ringa på morgonen och eftermiddagen då det är som mest upptaget i receptionen. Mejla hellre, då kommer du få ett genomtänkt svar.

Det kan vara bra att fråga dig själv på förhand vilket sorts hotell du är ute efter, och göra specifika sökningar därefter. Om du är ute efter ett familjvänligt hotell kan det vara bra att leta efter hotell som inte ligger i kontorområden (även om de oftast är billigast), så kolla alltid upp var hotellet ligger först på Google maps. När det kommer till bekvämlighet är det lika stor chans att ett kedjehotell är lika välanpassat som ett mer fristående och personligt B&B, men ta aldrig för givet att de har barnsängar tillgängliga. De flesta hotell har ett väldigt litet antal, så var tydlig när du bokar hur många du kommer behöva, och kolla noga ifall de kostar något extra så du inte blir dåligt överraskad. Hotellsängarna kan vara mjuka, hårda eller mittemellan- det beror helt enkelt på de som äger hotellets smaker. Det kan alltså vara klokast att ta reda på detta i förväg om du är känslig. Inget är värre än en förlorad god natts sömn, eftersom hotell sällan har andra madrasser att erbjuda! Jag har varit med om att behöva lägga in en planka under en särskilt känslig gästs madrass för att sängen helt enkelt varit för mjuk för hans tycke. Hellre vakna upp utvilad och sätta fötterna på ett behagligt golv med golvvärme! Om du planerar att ta in på ett vandrarhem, var beredd på att det med stor sannolikhet kommer vara en våningssäng som gäller. Ifall ni är många i ett sällskap som ska dela ett större rum kan detta fungera utmärkt, men om du å andra sidan föredrar en vanlig säng kan det vara värt att fråga hotellet om de erbjuder något annat innan ni genomför er rumsbokning. Befinner du dig i tropiskt klimat så ta med myggmedel och myggnät.

Kom ihåg att det allra bästa sättet att ta reda på vilket hotell som är bäst är inte att stirra sig blind på hur många stjärnor det har, utan att läsa recensionerna! Det är här du faktiskt får en inblick i hur servicen går till på stället, samt vad man ska se upp för och vad man kan se fram emot. Men håll i åtanke att inte alla recensioner är hundraprocentig sanning- de för vurmande och kärleksfulla kan mycket väl vara falska, skrivna av hotellets egen personal, och de för aggressiva och ettriga kan vara en ovanligt pedantisk gäst.

I slutändan är alla hotell olika då det mångt och mycket faller på personalens personlighet och serviceanda, vilket alltid är svårt att förutspå- men var inte rädd för att testa de hostel och hotell som sticker ut eller inte är kedjedrivna- du kanske blir glatt överraskad!