Malmö topp 10 sevärdheter

Västra hamnen med Turning Torso och Stapelbäddsparken

När du kommer till Malmö så är det svårt att missa byggnaden Turning Torso (den är till och med svår att missa utanför Malmö!). Turning Torso är 190 meter högt och vrider sig 90 grader från basen upp till toppen. Ta dig en titt närmre byggnaden medan du vandrar runt i Västra hamnen med sina fina badplatser, intressant arkitektur och vindlande gränder. Och när du ändå är här så kan du ta dig en titt på skejtanläggningen Stapelbäddsparken som är en av Europas största på en 2000 kvm åkyta!

turningtorso
Bildkälla www.halfenusa.com

 

 

Lilla torg

Möt upp dina vänner över en lunch, kaffe eller drink – Lilla torg har mat och dryck för alla! Ett mysigt torg som ligger mitt i staden och på sommaren förvandlas torget till en enda stor uteservering. Några av Malmös populäraste nattklubbar ligger i närheten av Lilla torg, så varför inte börja kvällen här?

 

Malmöhus slott och Slottsparken

Malmöhus slott är Nordens äldsta bevarade renässansslott och här hittar du även Malmö Museer. Här kan du njuta av historia, teknik, sjöfart och natur. Kliv ombord på en riktig ubåt eller titta fiskar och ormar i ögonen på det nya akvariet.

Alldeles intill ligger Slottsparken som passar utmärkt för lek och picknick. Här finns även ett trädgårdskafé, kanaler och lekplatser.

 

S:t Petri Kyrka

S:t Petri kyrkan grundlades redan i början av 1300-talet, vilket gör att denna kyrka är Malmös äldsta byggnad. Besök S:t Petri kyrkan och beundra den ståtliga byggnaden eller lyssna på en gudstjänst eller konsert.

 

stpetrikyrka
Bildkälla webapps2.malmo.se

 

Moderna museet

Moderna museet i Malmö är en del av statliga Moderna museet i Stockholm. Här visas utställningar med både 1900-talsverk och intressant samtidskonst. Ta gärna hit hela familjen under de dagar då det ordnas familjeverkstad och familjevisningar!

 

Kallbadhuset och Ribersborgsstranden

I Ribersborgs kallbadhus kan du året om njuta av vedeldad bastu och salta nakenbad! Under sommaren går det att njuta av solen ute på bryggorna eller äta middag i den populära restaurangen. För de som föredrar sand framför brygga så finns här även en fin sandstrand längs Ribersborg. Under sommaren så kan du även dansa, spela beachvolleyboll, åka inlines och mycket annat längs strandpromenaden!

 

Möllevångstorget och Folkets park

Om du vill känna av alla de kulturer som finns blandade i Malmö ska du definitivt besöka Möllevångstorget! Här finns det restauranger, torghandel och en mängd internationella små livsmedelsaffärer. Smaker från alla världens hörn!

Strax intill Möllevångstorget så hittar du Folkets park. Inne i parken finns Malmös bästa klubbscen, ett kulturhus, ett danspalats och uteserveringar. För barnen så finns det även lekplats, terrarium och äventyrsgolf. Ta gärna en picknick här i solen, eller plaska runt i dammen! Ibland visas här även fotboll på storbildsskärmen utomhus så passa på att åka dit då!

mollevangen
Bildkälla malmo.icatserver.com

 

Malmö Live

För dig som gillar kultur så är Malmö Live ett måste! Malmö Live består bland annat av konserthus, kongressanläggning, hotell och restauranger. Ta en tur förbi här och titta in i de fina byggnaderna, eller gå på konsert i Sveriges finaste konserthall!

 

Katrinetorps landeri

Mitt bland allt det moderna kan det vara skönt att slappna av i en lugnare miljö. Katrinetorps landeri är en vacker herrgårdsmiljö från 1800-talet med väldoftande rosor, köksträdgård, engelsk park, vinodling och växthusbutik. Ta en bit mat i den mysiga restaurangen och njut av de fina utställningarna. Katrinetorp ligger endast några kilometer söder om Malmö och det går att komma hit via cykel, bil eller buss.

 

Emporia

Shoppa, shoppa, shoppa! Emporia är ett av Nordens största köpcentrum och här går det verkligen att shoppa allt! Här hittar du mode, inredning, sportbutiker, amerikanska butiker som är svåra att hitta på andra ställen (bl.a. Victoria’s Secret och Hollister), allt från dyra märkeskläder till begagnade prylar. Mellan butikerna kan du även ta en god fika, äta, fixa naglarna, eller varför inte gå ut med en helt annan frisyr än den du kom in med? Emporia ligger beläget i stadsdelen Hyllie som lätt går att nå via tåg från Triangeln eller centralstationen.