Hjärtstartare bör finnas överallt!

Något som man länge har funderat på är om man verkligen vill ha en hjärtstartare nästan överallt var man än kommer. För har man inte alltid haft den hemska tanken om att var man än kommer, eller var man än är bortrest, så kan man mer eller mindre blir rätt snabbt hjärtsjuk. Och när man väl har blivit hjärtsjuk så är det rätt bra att kunna få snabb hjälp för att man ska kunna överleva den hemska perioden som man just befinner sig i.

Jag kan bara tänka mig att du som är själv och är vaken, och du känner av att det drar i runt hjärtat så blir man rätt orolig över om det drar ut på tiden och det inte blir mildare. Inte nog med att alla de personer som befinner sig runt omkring en kan direkt få panik när man ser att en närstående till en har ont i bröstkorgen och man känner sig rätt maktlös innan hjälpen kommer.

För att undvika att allt detta kan gå snett till, genom att man kan förlora någon som man håller väldigt kär av att hjärtat strular, så är det rätt bra att ha hjärtstartare var man än befinner sig. Det är rätt självklart att det alltid ska finnas på en arbetsplats, men jag tänker mig om man ska ut i skogen och campa en helg, och en sådan här hemsk situation uppstår. Vad gör man då? Till och med ett samtal på hjälp och tills ambulanspersonalen kommer så kan det så gott som vara försent.